SQL Server 2012 komt eraan

Johan

SQL Server “Denali” heeft RC status bereikt en gaat SQL Server 2012 heten. Naast de Standaard en Enterprise versie komt er ook een BI editie die wordt gebundeld met nieuwe business-intelligence functionalteit.

Microsoft past ook de licentie’s aan. Zo mag de Standaard en BI versie voortaan alleen nog maar op servers tot maximaal 16 core’s worden gebruikt. De processor licentie is vervangen door een licentie per core waarbij minimaal 4 core’s worden gerekend. Afhankelijk van het aantal core’s in een server levert dit een duurdere licentie op dan de oude processor licentie. Ook voor virtualisatie zijn nieuwe licentie’s gekomen. Voor een licentie kan per VM met maximaal 1 VM per core, of per core van de fysieke machine . Deze licenties zijn alleen met software assurance (SA) af te nemen.

More great articles

Nieuwe autoscript tilebar

Het autoscript is met versie 4.1 ook aangepast aan de nieuwe stijl. De layout is gebaseerd op de Metro UI…

Read Story

CallPro Express

Voor startende call centers en interne afdelingen biedt Calway vanaf nu de Express licentie. CallPro Express wordt geleverd op een…

Read Story

Een eigen telefooncentrale in de cloud

Staat u op het punt om een nieuwe telefooncentrale aan te schaffen, of is het tijd om oude windows server…

Read Story
Arrow-up