SQL Server 2012 komt eraan

Johan

SQL Server “Denali” heeft RC status bereikt en gaat SQL Server 2012 heten. Naast de Standaard en Enterprise versie komt er ook een BI editie die wordt gebundeld met nieuwe business-intelligence functionalteit.

Microsoft past ook de licentie’s aan. Zo mag de Standaard en BI versie voortaan alleen nog maar op servers tot maximaal 16 core’s worden gebruikt. De processor licentie is vervangen door een licentie per core waarbij minimaal 4 core’s worden gerekend. Afhankelijk van het aantal core’s in een server levert dit een duurdere licentie op dan de oude processor licentie. Ook voor virtualisatie zijn nieuwe licentie’s gekomen. Voor een licentie kan per VM met maximaal 1 VM per core, of per core van de fysieke machine . Deze licenties zijn alleen met software assurance (SA) af te nemen.

More great articles

CallPro biedt MailChimp mailinglijst integratie

Naar aanleiding van een vraag van gebruikers over het inrichten van een MailChimp nieuwsbrief aanmeldingen die vanuit het belscript tijdens…

Read Story

OPTA ‘goedgekeurde’ introductietekst bel-me-niet

De OPTA is de laatste tijd actief met het uitrijken van boetes en waarschuwingen. Ook ten aanzien van de introductie…

Read Story

Vastleggen optin in belopdrachten

Vanaf 1 Juli 2021 geldt voor het bellen naar consumenten een optin regeling. Dit betekent dat er alleen mag worden…

Read Story
Arrow-up