Bijzondere Christal-belactie voor jubilerend TEAR

Johan

Jubilerend TEAR haalt met bijzondere Christal-belactie bijna € 33.000 op voor schone toiletten in Cambodja

Zwolle – Na een dag lang koortsachtig bellen staat de teller op maar liefst 32.955 euro. Met dit bedrag kunnen ruim 600 schoolklassen van Cambodjaanse basisscholen toegang krijgen tot hygiënische toiletvoorzieningen. Zo kunnen schoolkinderen uit de spiraal van ziekte en armoede breken en bouwen aan een toekomst voor zichzelf.

Het geld voor dit Tear-project is bij elkaar gebeld door medewerkers van Christal uit Zwolle. Dat lijkt niets bijzonders, het is immers hun dagelijks werk. Maar deze actie werd door Christal helemaal gratis uitgevoerd.

“Opnieuw een fantastisch resultaat en een geweldige opsteker voor de scholen in Cambodja”, glundert Christal-directeur Flip van der Kolk. “Ik ben sprakeloos”, reageert Simone Spijker, binnen TEAR verantwoordelijk voor de fondsenwerving. “De inzet van het Christal-team was fenomenaal. Ik heb bij een heel aantal gesprekken meegeluisterd. Wat opvalt is dat ze echt betrokken zijn bij het onderwerp. Daardoor kunnen ze mensen in onze achterban op integere manier warm krijgen om de kinderen op de scholen in Cambodja te ondersteunen.”
“Dit is de vijfde keer dat we de actie WARM organiseren”, vertelt Van der Kolk. “WARM staat voor: ‘Wie Anders Realiseert Meer’ en is onze manier om ‘dank je wel’ te zeggen tegen onze trouwe klanten. Ieder jaar mogen al onze klanten projecten voordragen. Een jury van Christal-medewerkers kiest een project uit waarvoor we als compleet bedrijf een dag lang helemaal pro deo aan het werk gaan”, licht Van der Kolk toe. Dit jaar won het project van het jubilerende TEAR om scholen in Cambodja van toiletgebouwen te voorzien.

 “Op zeer veel basisscholen in Cambodja kunnen kinderen niet naar toiletten, maar doen hun behoeften in de omgeving en op straat”, vertelt Simone Spijker. Een toilet is niet alleen belangrijk voor de hygiëne en de gezondheid van kinderen, maar geeft hen ook privacy en een gevoel van persoonlijke waardigheid. Bovendien wordt het onderwijs over het belang van persoonlijke hygiëne daardoor concreter en relevanter. Daarom bouwt TEAR samen met de plaatselijke partnerorganisatie TASK toiletgebouwen voor deze kwetsbare kinderen.

More great articles

15 jaar hart voor de zaak

Vandaag is het feest bij Calway. Iedereen komt iets eerder naar het werk om de stoel te versieren, gebakjes te…

Read Story

De natte handtekening in het belproces

Sinds 13 juni 2014 is de natte handtekening een vereiste in veel gevallen bij telefonische verkoop. bedrijven die producten of…

Read Story

Vastleggen optin in belopdrachten

Vanaf 1 Juli 2021 geldt voor het bellen naar consumenten een optin regeling. Dit betekent dat er alleen mag worden…

Read Story
Arrow-up