Bijzondere Christal-belactie voor jubilerend TEAR

Johan

Jubilerend TEAR haalt met bijzondere Christal-belactie bijna € 33.000 op voor schone toiletten in Cambodja

Zwolle – Na een dag lang koortsachtig bellen staat de teller op maar liefst 32.955 euro. Met dit bedrag kunnen ruim 600 schoolklassen van Cambodjaanse basisscholen toegang krijgen tot hygiënische toiletvoorzieningen. Zo kunnen schoolkinderen uit de spiraal van ziekte en armoede breken en bouwen aan een toekomst voor zichzelf.

Het geld voor dit Tear-project is bij elkaar gebeld door medewerkers van Christal uit Zwolle. Dat lijkt niets bijzonders, het is immers hun dagelijks werk. Maar deze actie werd door Christal helemaal gratis uitgevoerd.

“Opnieuw een fantastisch resultaat en een geweldige opsteker voor de scholen in Cambodja”, glundert Christal-directeur Flip van der Kolk. “Ik ben sprakeloos”, reageert Simone Spijker, binnen TEAR verantwoordelijk voor de fondsenwerving. “De inzet van het Christal-team was fenomenaal. Ik heb bij een heel aantal gesprekken meegeluisterd. Wat opvalt is dat ze echt betrokken zijn bij het onderwerp. Daardoor kunnen ze mensen in onze achterban op integere manier warm krijgen om de kinderen op de scholen in Cambodja te ondersteunen.”
“Dit is de vijfde keer dat we de actie WARM organiseren”, vertelt Van der Kolk. “WARM staat voor: ‘Wie Anders Realiseert Meer’ en is onze manier om ‘dank je wel’ te zeggen tegen onze trouwe klanten. Ieder jaar mogen al onze klanten projecten voordragen. Een jury van Christal-medewerkers kiest een project uit waarvoor we als compleet bedrijf een dag lang helemaal pro deo aan het werk gaan”, licht Van der Kolk toe. Dit jaar won het project van het jubilerende TEAR om scholen in Cambodja van toiletgebouwen te voorzien.

 “Op zeer veel basisscholen in Cambodja kunnen kinderen niet naar toiletten, maar doen hun behoeften in de omgeving en op straat”, vertelt Simone Spijker. Een toilet is niet alleen belangrijk voor de hygiëne en de gezondheid van kinderen, maar geeft hen ook privacy en een gevoel van persoonlijke waardigheid. Bovendien wordt het onderwijs over het belang van persoonlijke hygiëne daardoor concreter en relevanter. Daarom bouwt TEAR samen met de plaatselijke partnerorganisatie TASK toiletgebouwen voor deze kwetsbare kinderen.

More great articles

Waarom B2B Telemarketing werkt 3/3

In de afgelopen jaren is social media een steeds grotere rol gaan spelen in de marketing mix en zijn budgetten…

Read Story

Kamer en kabinet eens over verplicht ‘bel-me-niet-register’

DEN HAAG - Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) en de Tweede Kamer zijn het donderdag eens geworden over het aanpakken…

Read Story

CallPro integratie met Office 365 Flow voor het opslaan van gegevens in Excel

Met Office 365 Flow worden workflows gemaakt die kunnne worden opgeroepen vanuit het belscript in CallPro. Als voorbeeld van een…

Read Story
Arrow-up