Gesprekstranscriptie en AI

Johan

Met deze nieuwe optie van CallPro kunnen gespreksopnames worden omgezet in een transcriptie. De transcriptie kan worden gebruik bij het doorzoeken van de opnames om sneller bepaalde onderwerpen te vinden. 

Gesprekstranscripties zijn ook tijdsbesparend voor de supervisors bij het beoordelen van de Agents. Ook zijn de transcripties beschikbaar bij de fulfilment validatie waar door supervisie, of projectleiders de gesprekken en kwaliteit van de afspraken wordt beoordeeld voordat deze wordt bevestigd.

Naast transcriptie wordt ook een samenvatting van het gesprek gemaakt met AI. Per campagne kunnen ook specifieke vragen worden geformuleerd die door de AI worden beantwoord.

Een transcriptie kan worden gedaan voor alle gesprekken van een campagne, of alleen bepaalde belresultaten zoals “Afspraak”, of “Geen interesse”.

De mogelijkheid van Transcriptie zijn standaard aanwezig en worden berekend op de audio-uren die worden verwerkt. De AI samenvatting zijn inbegrepen. Voor de transcriptie geldt voor 2024 een tarief van € 3,- per uur.

More great articles

CallPro in de cloud

Sinds kort bieden wij CallPro ook aan als hosted netwerk omgeving in Microsoft Azure. De CallPro omgeving wordt via een…

Read Story

CallPro database in SQL Server op Linux

Vandaag was de dag dat het ging gebeuren. Een kleine Linux VM (kale CentOS) met SQL Express op Linux. De…

Read Story

CallPro database in SQL Server op Linux in Docker op Linux in Azure

En het volgende experiment was het draaien van SQL Server vanuit een Docker container. En om het plaatje meteen compleet…

Read Story
Arrow-up