CallPro database in SQL Server op Linux

Johan

Vandaag was de dag dat het ging gebeuren. Een kleine Linux VM (kale CentOS) met SQL Express op Linux. De hele installatie duurde misschien 5 minuten en we hadden een werkende SQL Server op Linux. Nog enkele minuten later opende CallPro alsof er niks was veranderd, en vanuit het gezichtpunt van de gebruiker was er ook niks veranderd.

CallPro is altijd een Microsoft gebaseerde oplossing geweest met SQL Server als database engine. Bij veel installaties is de *gratis* SQL Express voldoende om de database te draaien. Nu Microsoft steeds meer richting open-source gaat en in Azure sinds jaren Linux VM’s aanbiedt is het niet vreemd dat ook traditionele Windows producten langzaam richting Linux schuiven, zo ook SQL Server.

Kunnen wij SQL Server op Linux adviseren voor productie…nee nog niet, ziet het ernaar uit dat dit een ondersteunde configuratie wordt….ja zeker wel.

More great articles

CallPro Integratie API

Tijdens de zomer wordt hard gewerkt aan een API voor CallPro. Met deze API is CallPro eenvoudig te koppelen aan…

Read Story

Facebook Leads automatisch toevoegen aan CallPro bellijst

Op onze github account staat een uitgewerkt voorbeeld hoe je nieuwe leads van een Facebook Ad campagne (met instant-form) en…

Read Story

Gebruik Bootstrap voor Resource Explorer XSL rapportages

De CallPro XSL rapportages in de Resource Explorer maken gebruik van XML/XSL voor de weergave van de rapporten. Hierdoor is…

Read Story
Arrow-up