CallPro database in SQL Server op Linux

Johan

Vandaag was de dag dat het ging gebeuren. Een kleine Linux VM (kale CentOS) met SQL Express op Linux. De hele installatie duurde misschien 5 minuten en we hadden een werkende SQL Server op Linux. Nog enkele minuten later opende CallPro alsof er niks was veranderd, en vanuit het gezichtpunt van de gebruiker was er ook niks veranderd.

CallPro is altijd een Microsoft gebaseerde oplossing geweest met SQL Server als database engine. Bij veel installaties is de *gratis* SQL Express voldoende om de database te draaien. Nu Microsoft steeds meer richting open-source gaat en in Azure sinds jaren Linux VM’s aanbiedt is het niet vreemd dat ook traditionele Windows producten langzaam richting Linux schuiven, zo ook SQL Server.

Kunnen wij SQL Server op Linux adviseren voor productie…nee nog niet, ziet het ernaar uit dat dit een ondersteunde configuratie wordt….ja zeker wel.

More great articles

Automatisch belopdrachten toevoegen via een webformulier

Op onze github account staat een nieuw uitgewerkt voorbeeld hoe je met een webformulier (wij gebruikten Microsoft Forms) en een…

Read Story

OPTA ‘goedgekeurde’ introductietekst bel-me-niet

De OPTA is de laatste tijd actief met het uitrijken van boetes en waarschuwingen. Ook ten aanzien van de introductie…

Read Story

CallPro koppeling met AfsprakenManager

AfsprakenManager is een marktplaats voor financiële leads en afspraken met als doelgroep alle financieel advieskantoren in Nederland. Als gebruiker van…

Read Story
Arrow-up