CallPro database in SQL Server op Linux

Johan

Vandaag was de dag dat het ging gebeuren. Een kleine Linux VM (kale CentOS) met SQL Express op Linux. De hele installatie duurde misschien 5 minuten en we hadden een werkende SQL Server op Linux. Nog enkele minuten later opende CallPro alsof er niks was veranderd, en vanuit het gezichtpunt van de gebruiker was er ook niks veranderd.

CallPro is altijd een Microsoft gebaseerde oplossing geweest met SQL Server als database engine. Bij veel installaties is de *gratis* SQL Express voldoende om de database te draaien. Nu Microsoft steeds meer richting open-source gaat en in Azure sinds jaren Linux VM’s aanbiedt is het niet vreemd dat ook traditionele Windows producten langzaam richting Linux schuiven, zo ook SQL Server.

Kunnen wij SQL Server op Linux adviseren voor productie…nee nog niet, ziet het ernaar uit dat dit een ondersteunde configuratie wordt….ja zeker wel.

More great articles

Nieuwe youtube video bel-me-niet functionaliteit

In deze video wordt uitgelegd hoe je met CallPro voor campagnes (bellijsten) die gebruik maken van bel-me-niet na 4 weken…

Read Story

Visuele facelift voor CallPro

Velen zullen zeggen, “het zal ook wel eens tijd worden”, maar wij waren best gehecht aan de grafische stijl van…

Read Story

Preview real-time monitoring controls CallProPortal

In CallPro v4.0 is CallProPortal uitgebreidt met real-time monitoring. Op elk moment inzage in de bezetting, campagne en agent scores…

Read Story
Arrow-up