Importeren van Excel belbestanden

Johan

CallPro biedt de mogelijkheid om Excel belbestanden te importeren via een ODBC driver koppeling. Zoals we eerder hebben laten zien heeft de Excel ODBC driver soms vreemde bijverschijnselen (Excel import gaat in de fout). Ook nu behandelen we gedrag dat onverwachtte effecten kan hebben tijdens het importeren.

Voordat een bestand wordt geïmporteerd is het verstandig een visuele inspectie te doen of alles echt correct is aangeleverd. Ik laat zelf Excel en het bestand open staan als ik begin met de import. Het is geen probleem om vanuit CallPro het Excel bestand dan ook te openen en te gebruiken.

Echter, ik kwam er laatst achter dat als een bestand wordt geïmporteerd met 1000 rijen, en terwijl de import loopt worden de laatste 500 rijen leegmaakt in Excel en dan opgeslagen, de import die in CallPro bezig is deze 500 rijen, voor zover deze nog niet zijn bereikt, ook als leeg zal importeren.

Wij raden aan om Excel bestanden die worden geïmporteerd niet open te houden in Excel terwijl de import loopt. Sluit het bestand voordat deze wordt geïmporteerd.

More great articles

Schakel “Compatibility View” uit voor een betere belscript weergave

Sinds Internet Explorer (IE) 8 heeft Internet Explorer een "Compatiblity View" optie waarmee webpagina's kunnen worden weergegeven alsof het om…

Read Story

Gebruik Office 365 outlook server rules voor het organiseren van inkomende emails

Met outlook server rules kan inkomende email direct in verschillende folders per klant worden verdeeld om zo een beter overzicht…

Read Story

Inklappen belopdrachtstatussen in autoscript

Voor CallPro v4.30 wordt een experimentele optie toegevoegd aan het autoscript om de lijst met belopdrachtstatussen visueel korter te maken.…

Read Story
Arrow-up