SQL Server 2005 upgrade advies

Johan

Met alle nieuws over het einde van de uitgebreide ondersteuning op Windows XP en Windows Server 2003 zal het velen zijn ontgaan zijn dat ook een ander product van Microsoft, namelijk SQL Server 2005, per 12 April 2016, aan het einde van de uitgebreide ondersteuning is gekomen.

Hoewel er in de media altijd veel ophef over is betekent dit in eerste instantie niet zo veel voor de werking van de server en software. Wel is dit een goed moment om stil te staan bij bedrijfskritische systemen en de betrouwbaarheid en veiligheid van de gebruikte hardware en software. SQL Server 2014 is in benchmarks bijvoorbeeld 13 keer sneller dan SQL Server 2005. Ook op het gebied van schaalbaarheid en nieuwe mogelijkheden is er veel toegevoegd in de afgelopen 10 jaar.

Voor kleine bedrijven is dit ook het moment om te kijken of het plaatsen van een nieuwe server met Windows 2012 en SQL Server 2014 wel nodig is. Wij kunnen de CallPro database bijvoorbeeld met SQL Server 2014 in de cloud (Azure) aanbieden vanaf € 88,- per maand. Het beheer en backups wordt door Calway verzorgd en ondersteund. Er is geen lokale server nodig, zijn geen Windows Server licenties of additionele SQL licenties nodig en er wordt bespaart op serverkastruimte, stroomverbruik en koeling.

 

More great articles

Monitoring beltijd verdeling

Met CallPro heeft u inzicht in de tijd die uw agenten wachten, met klanten spreken of met nawerk bezig zijn.…

Read Story

Het instellen van html document compatibiliteit

Met document compatibility wordt bepaald hoe Internet Explorer een web pagina afbeeld. De document mode van een web pagina wordt…

Read Story

Agenda synchronisatie met Exchange Server 2010

Met CallPro CalendarSync voor Exchange Server wordt de CallPro agenda gesynchroniseerd met een Exchange agenda. Hiervoor moet in CallPro bij…

Read Story
Arrow-up