SQL Server 2005 upgrade advies

Johan

Met alle nieuws over het einde van de uitgebreide ondersteuning op Windows XP en Windows Server 2003 zal het velen zijn ontgaan zijn dat ook een ander product van Microsoft, namelijk SQL Server 2005, per 12 April 2016, aan het einde van de uitgebreide ondersteuning is gekomen.

Hoewel er in de media altijd veel ophef over is betekent dit in eerste instantie niet zo veel voor de werking van de server en software. Wel is dit een goed moment om stil te staan bij bedrijfskritische systemen en de betrouwbaarheid en veiligheid van de gebruikte hardware en software. SQL Server 2014 is in benchmarks bijvoorbeeld 13 keer sneller dan SQL Server 2005. Ook op het gebied van schaalbaarheid en nieuwe mogelijkheden is er veel toegevoegd in de afgelopen 10 jaar.

Voor kleine bedrijven is dit ook het moment om te kijken of het plaatsen van een nieuwe server met Windows 2012 en SQL Server 2014 wel nodig is. Wij kunnen de CallPro database bijvoorbeeld met SQL Server 2014 in de cloud (Azure) aanbieden vanaf € 88,- per maand. Het beheer en backups wordt door Calway verzorgd en ondersteund. Er is geen lokale server nodig, zijn geen Windows Server licenties of additionele SQL licenties nodig en er wordt bespaart op serverkastruimte, stroomverbruik en koeling.

 

More great articles

Monitoring tools in CallPro V4

Met versie 4 van CallPro heeft de Portal module veel nieuwe mogelijkheden gekregen voor een supervisor om de belvloer, campagnes…

Read Story

Guide voor het omboeken statussen van belopdrachten

Op onze github staat een nieuwe beschrijving van de stappen voor het omboeken van belopdrachten. Deze beschijving laat zien hoe…

Read Story

CallPro 4.0 krijgt ondersteuning voor 14+netnummers

Sinds enige tijd is het mogelijk om gemeentes te bellen met een speciaal verkort nummer. Dit nummer begint met 14…

Read Story
Arrow-up