IIS Express en Server Side Include gebruik in .htm bestanden

Johan

In oude belscripts die met extensie .htm werken is nog wel eens gebruik gemaakt van zogenaamde server side includes. Dit werkt echter standaard op IIS (en IIS Express) niet voor dit type bestanden. Bij de installatie is daarom op IIS een wijzigen doorgevoerd. Bij de installatie van een nieuwe server, of als IIS Express voor lokaal ontwerpen van belscripts gebruikt wordt zijn deze wijzigen ook nodig.

Om IIS Express ook voor .htm bestanden de server side includes te laten verwerken moet de volgende aanpassing gedaan worden. Ga naar de folder “%userprofile%\documents\iisexpress\config” en open het bestand applicationhost.config met een text editor zoals notepad.

Zoek naar de regel met <add name=”ASPClassic” en maak hier een kopie van. Pas de kopie aan door de name te wijzigen in “Htm file” en bij path “*.htm” te zetten. Bewaar het bestand. Vanaf nu ondersteunt IIS Express ook voor .htm bestanden de server side includes.

More great articles

Seminar planning met de agendamodule

Met de Agendamodule ondersteunen wij het proces van het inplannen van bezoekafspraken voor een medewerker. Dubbel inplannen van afspraken wordt…

Read Story

CallPro database in SQL Server op Linux

Vandaag was de dag dat het ging gebeuren. Een kleine Linux VM (kale CentOS) met SQL Express op Linux. De…

Read Story

CallPro Express

Voor startende call centers en interne afdelingen biedt Calway vanaf nu de Express licentie. CallPro Express wordt geleverd op een…

Read Story
Arrow-up