IIS Express en Server Side Include gebruik in .htm bestanden

Johan

In oude belscripts die met extensie .htm werken is nog wel eens gebruik gemaakt van zogenaamde server side includes. Dit werkt echter standaard op IIS (en IIS Express) niet voor dit type bestanden. Bij de installatie is daarom op IIS een wijzigen doorgevoerd. Bij de installatie van een nieuwe server, of als IIS Express voor lokaal ontwerpen van belscripts gebruikt wordt zijn deze wijzigen ook nodig.

Om IIS Express ook voor .htm bestanden de server side includes te laten verwerken moet de volgende aanpassing gedaan worden. Ga naar de folder “%userprofile%\documents\iisexpress\config” en open het bestand applicationhost.config met een text editor zoals notepad.

Zoek naar de regel met <add name=”ASPClassic” en maak hier een kopie van. Pas de kopie aan door de name te wijzigen in “Htm file” en bij path “*.htm” te zetten. Bewaar het bestand. Vanaf nu ondersteunt IIS Express ook voor .htm bestanden de server side includes.

More great articles

Schakel “Compatibility View” uit voor een betere belscript weergave

Sinds Internet Explorer (IE) 8 heeft Internet Explorer een "Compatiblity View" optie waarmee webpagina's kunnen worden weergegeven alsof het om…

Read Story

Automatische enquête na het bezoek van de adviseur

Gebruik enquêtes om het bezoek van uw buitendienst te meten. Door het inrichten van een fulfilment proces dat van elke bezochte…

Read Story

Geen gepuzzel met de CallPro Antwoordservice module

De CallPro Antwoordservice module biedt een complete oplossing voor uw inbound berichtendienst met: Inrichten van een nieuwe klant in 5…

Read Story
Arrow-up