IIS Express en Server Side Include gebruik in .htm bestanden

Johan

In oude belscripts die met extensie .htm werken is nog wel eens gebruik gemaakt van zogenaamde server side includes. Dit werkt echter standaard op IIS (en IIS Express) niet voor dit type bestanden. Bij de installatie is daarom op IIS een wijzigen doorgevoerd. Bij de installatie van een nieuwe server, of als IIS Express voor lokaal ontwerpen van belscripts gebruikt wordt zijn deze wijzigen ook nodig.

Om IIS Express ook voor .htm bestanden de server side includes te laten verwerken moet de volgende aanpassing gedaan worden. Ga naar de folder “%userprofile%\documents\iisexpress\config” en open het bestand applicationhost.config met een text editor zoals notepad.

Zoek naar de regel met <add name=”ASPClassic” en maak hier een kopie van. Pas de kopie aan door de name te wijzigen in “Htm file” en bij path “*.htm” te zetten. Bewaar het bestand. Vanaf nu ondersteunt IIS Express ook voor .htm bestanden de server side includes.

More great articles

CallPro upgrade aankondiging

Voor de aankomende release van CallPro, deze staat gepland voor na de zomer, worden de eisen voor de database verhoogd…

Read Story

Workshop “Hoe werkt CallPro” op 14 juli 2015

Ter gelegenheid van ons 20 jarig jubileum geven wij op Dinsdag 14 Juli a.s. bij ons op kantoor een gratis workshop…

Read Story

Belopdrachtstatus krijgt kleur in autoscript

In CallPro v4.30 worden extra kleur opties toegevoegd aan de belopdrachtstatus. Deze kleur instelling wordt o.a. gebruikt in het autoscript…

Read Story
Arrow-up