CallPro database in SQL Server op Linux

Johan

Vandaag was de dag dat het ging gebeuren. Een kleine Linux VM (kale CentOS) met SQL Express op Linux. De hele installatie duurde misschien 5 minuten en we hadden een werkende SQL Server op Linux. Nog enkele minuten later opende CallPro alsof er niks was veranderd, en vanuit het gezichtpunt van de gebruiker was er ook niks veranderd.

CallPro is altijd een Microsoft gebaseerde oplossing geweest met SQL Server als database engine. Bij veel installaties is de *gratis* SQL Express voldoende om de database te draaien. Nu Microsoft steeds meer richting open-source gaat en in Azure sinds jaren Linux VM’s aanbiedt is het niet vreemd dat ook traditionele Windows producten langzaam richting Linux schuiven, zo ook SQL Server.

Kunnen wij SQL Server op Linux adviseren voor productie…nee nog niet, ziet het ernaar uit dat dit een ondersteunde configuratie wordt….ja zeker wel.

More great articles

Een eigen telefooncentrale in de cloud

Staat u op het punt om een nieuwe telefooncentrale aan te schaffen, of is het tijd om oude windows server…

Read Story

Nuvema neemt Engage Leaderboard in gebruik

Het contact center van Nuvema in Groningen bijt de spits af met de ingebruikname van het nieuwe Engage Leaderboard. Dit…

Read Story

Het instellen van html document compatibiliteit

Met document compatibility wordt bepaald hoe Internet Explorer een web pagina afbeeld. De document mode van een web pagina wordt…

Read Story
Arrow-up