IIS Express en Server Side Include gebruik in .htm bestanden

Johan

In oude belscripts die met extensie .htm werken is nog wel eens gebruik gemaakt van zogenaamde server side includes. Dit werkt echter standaard op IIS (en IIS Express) niet voor dit type bestanden. Bij de installatie is daarom op IIS een wijzigen doorgevoerd. Bij de installatie van een nieuwe server, of als IIS Express voor lokaal ontwerpen van belscripts gebruikt wordt zijn deze wijzigen ook nodig.

Om IIS Express ook voor .htm bestanden de server side includes te laten verwerken moet de volgende aanpassing gedaan worden. Ga naar de folder “%userprofile%\documents\iisexpress\config” en open het bestand applicationhost.config met een text editor zoals notepad.

Zoek naar de regel met <add name=”ASPClassic” en maak hier een kopie van. Pas de kopie aan door de name te wijzigen in “Htm file” en bij path “*.htm” te zetten. Bewaar het bestand. Vanaf nu ondersteunt IIS Express ook voor .htm bestanden de server side includes.

More great articles

Witte schermen probleem in het belscript

Een Application hang (witte schermen probleem) in de scriptmodule kan optreden in Windows 7 / Windows Server 2008 omgevingen wanneer…

Read Story

Campagne informatie in het autoscript

Het CallPro autoscript biedt niet alleen de mogelijkheid om een professioneel uitziend belscript te maken zonder veel kennis over html…

Read Story

Een eigen telefooncentrale in de cloud

Staat u op het punt om een nieuwe telefooncentrale aan te schaffen, of is het tijd om oude windows server…

Read Story
Arrow-up